Sosiaalisen median käyttö tuskin tulee vähenemään tulevaisuudessa, koska uusia sovelluksia tulee saataville ja vanhat huonommin toimivat jäävät unholaan. Aiemman anonyymin julkaisun vähentyessä uskon ihmisten omalla nimellään kiinnittävän enemmän huomiota tekemiinsä julkaisuihin ja mielipidekirjoituksiin. Varsinkin sen vuoksi kun pääsevät näkemään, että miten nopeasti julkisuuden henkilöiden somemokat vaikuttavat heidän julkisuuskuvaansa.

Yksityishenkilönä tulee kiinnittää erityistä huomiota omiin julkaisuihin varsinkin siinä tilanteessa, kun niillä on mahdollista vahingoittaa muitakin kuin itseään. Pahimmassa tapauksessa ihminen voi menettää työnsä, perheensä ja maineensa. Antamalla itsestään ammattimaisen kuvan sosiaalisessa mediassa, voi se vaikuttaa positiivisesti tulevaisuuden työtehtäviin. Sosiaalisessa mediassa viestiminen on kanavasta riippuen sekä negatiivista että positiivista. Negatiivinen viestiminen kuitenkin saa yleensä enemmän huomiota, joten kannattaa myös henkilökohtaisesti miettiä, että haluaako olla se, joka aina valittaa kaikesta vai olisiko myös muilla parempi olla, jos ei aina takertuisi kaikkeen negatiivisesti. Monesti negatiivisillakin asioilla voi olla positiivinen kääntöpuoli ja se kannattaa miettiä ennen julkaisunsa tekemistä. Myös liika hehkuttaminen on toisinaan muille raskasta, joten tasapaino kannattaa säilyttää.

Yksityishenkilöt voivat vaikuttaa yritysten näkyvyyteen yllättävän helposti. He voivat jakaa yrityksistä joko positiivisia kokemuksia tai negatiivisia kokemuksia ja näin ollen vaikuttaa nopeasti yritysten asiakasmääriin. Varsinkin pienten yritysten kohdalla liika hehkuttaminen voi aiheuttaa jopa ongelmia tuotannon riittävyyden kanssa (tästä esimerkkinä muodissa oleva curly girl-metodi, jonka vuoksi tuotteen valmistajan työntekijät menettivät kesälomansa, jotta tuotteiden saatavuus pystyttäisiin takaamaan). Kannattaa siis aina miettiä julkaisuidensa seuraukset, koska väärä julkaisu voidaan kopioida moneen paikkaan muutamassa sekunnissa sen julkaisusta.

Tämä kurssi alkaa olla paketissa, joten jatkoa ei ole enää odotettavissa.

Kiitos mielenkiinnostasi.